Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Elke seconde worden er zo’n 40.000 zoekopdrachten in Google uitgevoerd. Dat zijn 3,5 miljard zoekopdrachten per dag. Maar hoe zorg je nou dat (potentiële) klanten jouw website kunnen vinden in de dichtbegroeide jungle van Google? Door middel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) verhogen wij jouw online vindbaarheid, hierdoor wordt je vaker getoond in Google en wordt het aantal bezoekers op je website verhoogd.

Illustration

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Zoals eerder vermeld gaat Google op zoek naar het beste antwoord op de vraag van de gebruiker, en om te bepalen welk antwoord dan het beste is analyseert Google miljoenen sites op een aantal punten. Door deze punten op orde te krijgen vertel je duidelijk aan Google welke informatie er op jouw website staat. Zo moet je website bijvoorbeeld voldoende content bevatten zodat Google weet waar je website over gaat, de techniek moet allemaal goed in orde zijn en je website moet online autoriteit hebben. 

Hoe weet ik op welke zoekwoorden ik gevonden wil worden?

Om te weten op welke zoekwoorden je gevonden moet je een zoekwoordenonderzoek uitvoeren. Wanneer wij een zoekwoordenonderzoek uitvoeren gaan we eerst duidelijk in kaart brengen wie je doelgroep is. Vervolgens gaan we analyseren welke zoekwoorden die gelinkt zijn aan jouw bedrijf deze doelgroep vaak gebruikt en welke zoekwoorden je concurrenten gebruiken.  

Wat is SEO?

Zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als Search Engine Optimization (SEO) zijn de processen die de vindbaarheid van een website via Google verbeteren. Door de vindbaarheid te verbeteren komt een website hoger op de lijst van organische resultaten van Google te staan binnen een bepaalde zoekopdracht. Dit zullen we even wat verder uitleggen.
Telkens als iemand een vraag stelt aan Google gaat Google zoeken naar het beste antwoord op deze vraag. Vervolgens toont Google de gebruiker een lijst met websites waar mogelijk het antwoord op zijn of haar vraag te vinden is. De eerste drie suggesties op die lijst zijn betaalde advertenties (lees onze blog over Google Ads). Vervolgens komen de onbetaalde “organische” suggesties. De ervaring leert dat hoe hoger jouw website op die lijst staat, hoe groter de kans dat een gebruiker op jouw website klikt.

Illustration

Gebruikerservaring

Naast bovenstaande punten is de gebruikerservaring van je website een van de belangrijkste punten voor Google. Een website moet dus goed functioneren. Naast de content op je pagina is het dus belangrijk dat je website snel en gemakkelijk te gebruiken is, op elk apparaat en binnen elke browser. Google maakt tegenwoordig zelfs gebruik van de “mobile-first index”. Oorspronkelijk werden de meeste websites ontwikkeld voor desktop. Maar in de tijd waar tegenwoordig iedereen een mobiel apparaat gebruikt is de mobiele weergave veel belangrijker geworden. Daarom indexeert Google tegenwoordig eerst de mobiele versie van je website: de “mobile-first index”. Daarom is het van groot belang dat je website ook op mobiele apparaten goed functioneert. Klik op de button om te zien welke diensten wij aanbieden op het gebied van web design.

Onze SEO diensten

SEO abonnement

Bij een SEO abonnement verzorgen we eerst de setup, vervolgens gaan we maandelijks aan de slag met het verhogen van de vindbaarheid van jouw website. De kosten hiervoor zijn sterk afhankelijk van de omvang van je website, de concurrentie en de zoekwoorden waarop je vindbaar wil zijn. Neem daarom contact met ons op! Dan zoeken we samen naar een op maat gemaakte oplossing.  

Meer van onze diensten

Strategie

Vanuit een goede propositie en strategie met de juiste content werkt een website als een van de belangrijkste onderdelen in je digitale marketing. Heb je nu een website die effectiever kan? Wij helpen je graag!

Social Media

Social media is het ideale kanaal om bestaande en nieuwe klanten te informeren en te leiden naar content op je website die hen verder helpt. Wij helpen je met content en promotie via social media.

Web Design

Vanuit een goede propositie en strategie met de juiste content werkt een website als een van de belangrijkste onderdelen in je digitale marketing. Heb je nu een website die effectiever kan? Wij helpen je graag!

Veelgestelde vragen

 • Kan ik zelf mijn vindbaarheid verbeteren?

  Het is mogelijk om zelf je vindbaarheid te verbeteren, er staan namelijk veel tips op internet. Mocht je toch hulp kunnen gebruiken dan weet je ons te vinden!

 • Hoe weet ik hoe goed ik vindbaar ben?

  Via verschillende tools kun je de vindbaarheid van je website in kaart brengen. Ook kun je via de Google Analytics van jouw website zien hoe veel traffic je genereerd uit zoekmachines. Dit kan een indicatie geven van je vindbaarheid op Google.

 • Wat kost SEO?

  De kosten voor SEO zijn verschillend per website. Dit heeft te maken met de grootte van je website, de concurrentie binnen de branche en de concurrentie per zoekwoord. Vraag bij ons een vrijblijvende offerte aan voor een oplossing op maat.

 • Zijn er andere manieren om bezoekers naar mijn website te krijgen?

  Naast zoekmachines zijn er ook andere manieren om bezoekers naar je website te krijgen, op de pagina onze werkwijze leggen we uit hoe bezoekers naar een website komen en welke invloed je hierop uit kan oefenen. 

 • Wat levert een SEO abonnement mij op?

  Het is op de voorhand lastig om dit in harde waarde uit te drukken. Vraag een oriënterend gesprek aan zodat we aan de hand van analyses een inschatting kunnen maken van de toename in groei van website traffic.

Illustration

Benieuwd naar de vindbaarheid van jouw website?

Wil je weten wat we voor jouw website kunnen betekenen? Stuur een berichtje via het contactformulier. Onze SEO topper Jurrie zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Thank you!

We will contact you shortly.

Can't send form.

Please try again later.